Μετα το 12˚ Συνεδριο

85

Σκέψεις και συζητήσεις στον απόηχο του 12ου Συνεδρίου με θέμα "Φύλο, γένος, αμφιφυλίες"

 

Μετά το 12ο Συνέδριο 

 

Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία, Ιανουάριος 2019

 

Η χρονική απόσταση ήδη μερικών εβδομάδων από την ολοκλήρωση των εργασιών του 12ου Συνεδρίου της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας, με το θέμα φύλο, γένος, αμφιφυλίες, επιτρέπει την διατύπωση ερωτημάτων καθώς και την μετα-επεξεργασία των κλινικών, θεωρητικών αλλά προφανώς και των κοινωνικών ζητημάτων που ανακινήθηκαν και αναπτύχθηκαν στην διάρκεια του συνεδρίου. 

 Η συζήτηση των εργασιών του συνεδρίου και η διατύπωση απόψεων και ερωτημάτων ξεκίνησε ήδη λίγες ημέρες μετά το συνέδριο, μέσα από την συμπλήρωση του ερωτηματολογίου αξιολόγησης. Οι παρατηρήσεις, τα ερωτήματα, οι συμφωνίες και ιδίως οι διαφωνίες που καταγράφηκαν στις απαντήσεις ενός μεγάλου αριθμού συνέδρων (σχηματίζοντας συνολικά ένα πολυσέλιδο κείμενο), έχουν ένα εξαιρετικό ενδιαφέρον και θεωρούμε ότι δείχνουν ότι το 12ο συνέδριο είχε επιτυχία. Έτσι θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά, τόσο τους ομιλητές όσο και τους συνέδρους, τους συναδέλφους που οργάνωσαν και συμμετείχαν στα εργαστήρια και τις συζητήσεις που παρακολουθήσαμε και βεβαίως την Επιτροπή Επιστημονικών Εκδηλώσεων που οργάνωσε και πραγματοποίησε ένα μεγάλο και πετυχημένο συνέδριο. 

 Με αφορμή το διάλογο που αναπτύχθηκε μεταξύ των μελών της Επιτροπής Ιστοσελίδας και Ηλεκτρονικών Εκδόσεων της ΕΨΕ, που υπήρξε πολύ ζωντανός σκεφτήκαμε να συνεχιστεί η συζήτηση μέσω της ανάρτησης κειμένων από μέλη της Ψυχαναλυτικής Εταιρείας τόσο για την εκ των υστέρων σκέψη επ’ αυτού του συνεδρίου όσο και για την διεργασία επί της προετοιμασίας του επομένου συνεδρίου. 

 

 

KEIMENO 1# - Ιανουάριος 2019

 

 Το κείμενο είναι επίσης διαθέσιμο σε μορφή PDF ΕΔΩ