Εισαγωγικες διαλεξεις

logo

Η Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία διοργανώνει νέα σειρά εισαγωγικών διαλέξεων στην ψυχανάλυση (κλινικού και θεωρητικού περιεχομένου) για ψυχιάτρους, ψυχολόγους, άλλους επαγγελματίες ψυχικής υγείας και μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Οι διαλέξεις θα γίνονται σε μηνιαία βάση (Δευτέρα 20:30-22:30) από Οκτώβριο 2024 μέχρι Ιούλιο 2025 (10 συναντήσεις) στα γραφεία της Ε.Ψ.Ε, επί της οδού Μονής Πετράκη 4.

Θα υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής διαδικτυακά αποκλειστικά και μόνο για συμμετέχοντες που διαμένουν εκτός Αττικής. Οι συμμετέχοντες εντός Αττικής θα μπορούν να συμμετέχουν μόνο δια ζώσης.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 270 ευρώ.

Ανάμεσα στα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι :

Οργάνωση και Λειτουργία του Ψυχισμού, Ψυχοσεξουαλική Εξέλιξη ατόμου (παιδιού, εφήβου, ενήλικα), Μηχανισμοί Άμυνας, Σύγκρουση, Τραύμα, Νευρώσεις, Ψυχώσεις, Φαντασιώσεις, Όνειρα, Οριακές Διαταραχές, Ναρκισσισμός κ.α

Εισηγητές θα είναι μέλη της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν την συμμετοχή τους, μέχρι 5 Ιουνίου 2024, στη γραμματεία της Ε.Ψ.Ε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. αποστέλλοντας και ένα σύντομο βιογραφικό.

Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει μετά από προσωπική συνέντευξη η οποία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΕΨΕ (*με εξαίρεση τους διαμένοντες εκτός Αττικής, όπου σε αυτή την περίπτωση οι συνεντεύξεις θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά).

Θα ακολουθήσει δεύτερος ετήσιος κύκλος (2025-2026) με ειδικότερα θέματα καθώς και τρίτος κύκλος (2026-2027), κατόπιν επιλογής ατόμων, που θα περιλαμβάνει παρουσίαση κλινικού υλικού και συζήτηση, σε 5 συναντήσεις.