Σινεμα

Σινεμά με τον Φρόυντ
Ελληνικός Κινηματογράφος - Σύγχρονος και Διαχρονικός
Η Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία συνεχίζει για τέταρτη συνεχή χρονιά τον κύκλο των προβολών με τίτλο "Σινεμά με τον Φρόυντ”.


Ο φετινός κύκλος πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Tαινιοθήκη της Ελλάδος.
Παρακολουθούμε ταινίες Ελλήνων δημιουργών και συζητούμε με συντελεστές της ταινίας, ψυχαναλυτές και κριτικούς κινηματογράφου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έχουμε τη χαρά να σας καλέσουμε στην προβολή της ταινίας

ArTherapy (2010)

σε σενάριο - σκηνοθεσία του Νίκου Περάκη

Κυριακή, 3/12/2017 ώρα 12.00 το μεσημέρι στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου, μετρό Κεραμεικός)

Την ταινία σχολιάζουν και συζητούν με το κοινό ο σκηνοθέτης Νίκος Περάκης και η ψυχαναλύτρια Ελισάβετ Παπανδρέου.

Προλογίζει  ο Γιώργος Μπράμος, κριτικός κινηματογράφου.

Τη συζήτηση συντονίζει εκ μέρους της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας η Ελίζα Νικολοπούλου 

 

Εν μέσω καλοκαιριού, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας η κάμερα παρακολουθεί για τρία εικοσιτετράωρα την καθημερινότητα τριών νεαρών καλλιτεχνών (ενός ηθοποιού, μιας μουσικού και ενός εικαστικού), καταγράφοντας τις αγωνίες, τις προσδοκίες και τις ματαιώσεις τους στην αναζήτηση διεξόδου μέσα από την τέχνη. Ο Περάκης αποτυπώνει στις ταινίες του, με το δικό του ανατρεπτικό και ευρηματικό τρόπο, το πολιτικό, κοινωνικό-πολιτισμικό πλαίσιο της ελληνικής κοινωνίας σε μια δεδομένη ιστορική στιγμή, καταγράφοντας έτσι διαχρονικά το μετασχηματισμό της. Το ArTherapy, μυθοπλαστικό ντοκιμαντέρ (docufiction) γυρισμένο την εποχή της οικονομικής κρίσης και κατήφειας, αναδεικνύει την πιο δημιουργική πλευρά της σημερινής νεολαίας. Όπως δηλώνει ο ίδιος ο σκηνοθέτης: «η τέχνη είναι ένας τρόπος να διοχετεύσεις κάπου τη δημιουργική σου ενέργεια και να ξεφύγεις από τη μίζερη πραγματικότητα».

 

 Η Επιτροπή Κινηματογράφου : Μαρία Χατζηανδρέου, Χάρης Μωρίκης, Ελίζα Νικολοπούλου, Δέσποινα Εμπέογλου, Πολυτίμη Ζέη, Αμίνα Μοσκώφ.

 

ΣΙΝΕΜΑ ΜΕ ΤΟΝ FREUD - ΑΡΧΕΙΟ (Κείμενα και video προηγούμενων εκδηλώσεων)

 

 

 

 

Download Free FREE High-quality Joomla! Designs • Premium Joomla 3 Templates BIGtheme.net