Ψυχαναλυση

ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ και ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε ή να μεταφορτώσετε κείμενα από δημοσιεύσεις αναρτημένες στο διαδίκτυο, ομιλίες σε συνέδρια ή ημερίδες εργασίας της ΕΨΕ γύρω από την Ψυχαναλυτική Θεωρία, την Έρευνα και την Ψυχαναλυτική Κλινική, την ψυχοπαθολογία και την θεραπευτική προσέγγιση.

Διαλογος

Ο Διάλογος είναι το πεδίο παρουσίασης, σχολιασμού και πρόσκλησης για συζήτησης γύρω από θέματα ψυχαναλυτικής θεωρίας, κλινικής πράξης και διαλόγου της ψυχανάλυσης με τις επιστήμες και την κοινωνία. Αφετηρία του Διαλόγου είναι οι απόψεις που αναπτύσσονται γύρω από το θέμα που επιλέγεται σε κάθε χρονική περίοδο. Η επιλογή του θέματος...

  

Ψυχαναλυση και Πολυμεσα

Στο νέο χώρο Πολυμέσα στην Ψυχανάλυση θα μπορέσετε να περιηγηθείτε στο παρελθόν, το παρόν και σε σκέψεις γύρω από το μέλλον του κλάδου της ψυχανάλυσης. Θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε ντοκιμαντέρ για την Ψυχανάλυση και την εξέλιξή της μέσα στα χρόνια, να δείτε και να ακούσετε ηχογραφημένες συνεντεύξεις πρωτοπόρων ψυχαναλυτών και συγχρόνων μας, όπου μοιράζονται τις σκέψεις τους....

ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

Πρόσωπα και στιγμές από την ιστορία της ψυχανάλυσης

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε αφιερώματα σε πρόσωπα και γεγονότα που άφησαν έντονα τα ίχνη τους κατά τη διάρκεια της ιστορικής διαδρομής της ψυχανάλυσης

 

logo

H περίοδος της πανδημίας συνεχίζεται δοκιμάζοντας ψυχικά και σωματικά όλους μας. Η εξάντληση των ψυχικών αντοχών και αμυνών εξαιτίας αυτής της αόρατης απειλής είναι , συχνά, ιδιαίτερα εμφανής σε όσους επαγγελματίες είναι επιφορτισμένοι με το καθήκον να την αντιμετωπίσουν , να μας προστατεύσουν και να μας θεραπεύσουν. Πρόκειται για τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής που βιώνουν καθημερινά τον κίνδυνο της απώλειας υγείας και του θανάτου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για ψυχική στήριξη όσων εργάζονται στην πρώτη γραμμή – γιατροί, νοσηλευτές, πληρώματα ΕΚΑΒ κλπ. που καθημερινά αντιμετωπίζουν τη νόσο και τον θάνατο από το νέο κορωνοϊό – και διαμεσολαβώντας ανάμεσα σ’ αυτή την ανάγκη και στην επιθυμία μελών και εκπαιδευομένων ψυχαναλυτών της ΕΨΕ να διαθέσουν ένα ορισμένο χρόνο για δωρεάν ατομικές ή/και ομαδικές συνεδρίες μέσω τηλεδιάσκεψης ή τηλεφώνου, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ.

Περισσοτερα

 


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Η Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία διοργανώνει νέα σειρά εισαγωγικών διαλέξεων στην ψυχανάλυση (κλινικού και θεωρητικού περιεχομένου) για ψυχιάτρους, ψυχολόγους, άλλους επαγγελματίες ψυχικής υγείας και μεταπτυχιακούς φοιτητές

Περισσοτερα


eunouxismos

Μονογραφία 8 - Περί ευνουχισμού
Μονογραφία 9 - Πεπρωμένα του Οιδιποδείου

Περισσότερα


βία

Η Ψυχανάλυση συνομιλεί με τις Επιστήμες του Ανθρώπου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Μαρία Χατζηανδρέου – Σωτήρης Μανωλόπουλος

ΓΡΑΦΟΥΝ: Β. Γεωργιάδου, Λ. Λουλούδης, Σ. Μανωλόπουλος, Κ. Μπαζαρίδης, Στ. Μπεράτη, Π. Μπουκάλας, Γ. Πανούσης, Α. Σκούλικα, Ι. Τσίγκανου, Μ. Χατζηανδρέου

Περισσότερα


giannoulaki

Περισσότερα


14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

με θέμα:

Θεραπεύει η Ψυχανάλυση;

19 έως 21 Νοεμβρίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Η οργανωτική επιτροπή του 14ου ετήσιου συνεδρίου της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας ανακοινώνει ότι το συνέδριο πρόκειται να διεξαχθεί στις 19-21/11/2021 στην Αθήνα, διαδικτυακά και, ενδεχομένως ,ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση, στο χώρο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

Προσκεκλημένοι ομιλητές θα είναι η Marianne Leuzinger -Bohleber (Germany) και ο Patrick Miller (France) 

  
Η οργανωτική επιτροπή : I.Bαρτζόπουλος( συντονιστής), Αρ.Ασσέρ, Χ.Γιαννουλάκη, Α.Γκορίνης, Δ.Τσιογκρής, Αν.Χριστοπούλου 

14ο Συνέδριο Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας - Πρόσκληση Προσυνεδριακής συνάντησης

 Προσυνέδριο ΕΨΕ

 

 

Περισσότερα


  The 81st CPLF will take place in Jerusalem from May 13 to 16, 2021

 
logoCPLF 150x150
 

Πληροφορίες Συνεδρίου


52nd IPA Congress/26th IPSO Conference  Vancouver-2021
 

As the situation around COVID-19 develops and the reach of its impact extends, all of us - as individuals and communities - face unprecedented levels of uncertainty and hardship in our daily lives and business.
  
The IPA team continues to closely monitor developments relating to COVID-19. This situation is evolving, and our response is evolving with it. We will continue to keep you updated on the IPA website.
  
These are challenging times, but we will continue to navigate this uncharted territory together. Please remember that, now more than ever, it is crucial that all of us stay informed, and that we connect with our friends, families, colleagues and communities while maintaining responsible social distancing, and provide support to those who need it most. 
  
With this in mind, we wish to reassure all members and candidates that we are continuing to plan for the Vancouver Congress in 2021. 

We look forward to welcoming you in July 2021!  

Πληροφορίες ΣυνεδρίουΑΝΑΒΟΛΗ  ΤΟΥ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ 

Σας ενημερώνουμε ότι η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε να αναβάλει το 9ο Διεθνές Ψυχαναλυτικό Συμπόσιο Δελφών για το 2022 (25-28 Αυγούστου 2022).

Σελίδα Συμποσίου

Αίτημα για Ψυχανάλυση

Στην ψυχανάλυση θεωρούμε ότι ασυνείδητες διεργασίες και συγκρούσεις για τις οποίες δεν έχουμε συνειδητά γνώση επηρεάζουν τις σκέψεις μας και τη συμπεριφορά μας και μπορεί να προκαλέσουν δυσφορικές καταστάσεις και συμπτώματα.....

Μαθετε Περισσοτερα

 

 

 

Εκπαίδευση στην Ψυχανάλυση

Η εκπαίδευση στην ψυχανάλυση τελεί υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ψυχαναλυτικής Ένωσης και των Συστατικών Εταιρειών της

Μαθετε Περισσοτερα